Kouluttaja Jenny Hanhilahti

Jenny Hanhilahti toimii kouluttajana osalla kursseista keväällä ja kesällä 2022

Koirat ovat kuuluneet perheenjäsenikseni jo lapsuudesta saakka, mutta varsinaiselle koulutuksen valtatielle minut johdatti kelpieni Paavo. Oikea koiramaailman ammattikorkeakoulu. Herkkä ja helposti asioihin reagoiva koira vei minut tilanteisiin, jotka herättivät minut ajattelemaan, että on oltava tie, mikä johtaa kohti parempaa yhteistyötä ja etenkin sujuvampaa ja kaikille kivaa arkea. Ja se tie löytyi ja sillä tiellä ollaan edelleen, koska jos jotain olen oppinut niin sen, että elämä koirien kanssa on täynnä jatkuvaa oppimista.

Toinen koirani, myös kelpie, Lyyti taas on tuonut mukanaan aivan erilaisen tyypin meidän arkeen ja kaikki mikä on toiminut Paavolla, ei välttämättä toimi Lyytillä. Ja taas saan oppia uutta. Sitä sanotaan, ettei ihminen saa sellaista koiraa kun haluaa, vaan sellaisen kuin tarvitsee. Ja se onkin taas huikea tie oppia jotain uutta.

Jennyn omat koirat Paavo ja Lyyti ovat opettaneet että elämä koirien kanssa on jatkuvaa oppimista

Eläinten käyttäytyminen kiinnostaa minua todella paljon ja agrologin tutkinnon myötä, olen päässyt lähelle myös tuotantoeläimiä ja eritoten lampaita. Ja nähnyt, miten samat oppimisen lainalaisuudet pystyvät auttamaan parempaan hoitoon ja stressittömämpään käsittelyyn kouluttamalla tarvittavia käytöksiä ja tilanteita lampaille tutuiksi. Eläin kuin eläin hyötyy uusien tai muuten jännien asioiden opettamisesta mukavaksi ja tällöin myös elämä niiden kanssa on sujuvampaa ja vaikuttaa suoraan niidenkin hyvinvointiin.

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Kouluttajana arjen sujuvuus ja kestävän pohjan rakentaminen yhteiselle matkalle ovat lähellä sydäntäni. Haluan auttaa hyvän suhteen luomisessa ja tuomaan onnistumisen iloa haastavienkin juttujen parissa. Vahvuuksiani ovat kuuntelemisen taito, halu auttaa ja kokemus siitä, miten hektisen ja välillä kaoottiselta tuntuvan lapsiperhearjenkin keskellä voi onnistuneesti saada koiran kanssa asiat toimimaan ja suhteen luominen voimavaraksi arjen pyörityksen keskellä

Kurssikalenterista löydät alkavat kurssit sekä tiedon kurssin kouluttajasta!