Koiran koulutus kotikäynnillä

Koiran koulutus kotikäyntinä on hyvä tapa aloittaa koulutusharjoitukset turvallisesti kouluttajan avustuksella.

Kotikäynnin etuna on, että koiran käytökseen päästään vaikuttamaan ympäristössä ja olosuhteissa joissa koira sitä toteuttaa. Kotikäynnillä voidaan harjoitella mitä tahansa taitoja sekä kartoittaa ja parantaa koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia. Olipa teillä tarvetta hihnakäytöksen harjoitteluun, eroahdistuksen helpottamiseen, koiran hillitsemiseen vieraiden saapuessa tai koiran arjen aktivoimiseen, autan mielelläni.

Ensimmäinen kotikäynti kestää noin 1,5 tuntia ja jatkokäynnit tunnin. Saat ennen ensimmäistä käyntiä täytettäväksi hyvinvointikartoituksen, jonka voit palauttaa ennen käyntiä. Kaikkiin kotikäynteihin kuuluu lisäksi kirjalliset jatko-ohjeet sähköpostilla käynnin jälkeen sekä kouluttajan tuki joko sähköpostilla tai puhelimitse. Hinnaston löydät sivun lopusta.

Mahdollisia syitä kotikäynnille

  • Hihnakäytös: koira vetää hihnassa, toisten koirien ohittaminen on haastavaa, remmirähjäys
  • Yksinolo-ongelmat: koiran eroahdistus, koira tuhoaa asuntoa yksin ollessaan, koira haukkuu yksin ollessaan
  • Resurssiaggressiivisuus: koira vahtii ruokaa tai lelua ja murisee
  • Vahtiminen: koira vahtii pihaa ja haukkuu ohikulkijoille, koira vahtii omistajaa eikä päästä muita ihmisiä lähelle
  • Eläinlääkäripelko: klinikalle meneminen, kiinnipito, kuonokopan laitto
  • Rescuekoira: miten rescuekoira eroaa muista koirista, mitä aran koiran koulutuksessa on hyvä ottaa huomioon, kodinvaihtajan tai rescuekoiran kotiutuminen
  • Koiran yleinen kouluttaminen: peruskäskyt, luoksetulo, naksutinkoulutus, positiivinen vahvistaminen

Mikäli tarvitset apua koiran kynsien leikkaamisessa, tarjoan myös kynsien leikkausta kotikäyntinä.

Demokoiran käyttö harjoitusten tukena

Kotikäynnillä on mahdollisuus tehdä ohitusharjoituksia demokoiran kanssa. Demokoirana toimii oma koirani, labradorinnoutaja Lulu. Ohitusharjoitusten avulla saadaan onnistumisen kokemuksia niin koiralle kuin omistajallekin. Lulu on opetettu kulkemaan vierellä ja jättämään ohitusharjoituksissa toinen koira huomioimatta, jolloin voimme keskittyä sinun ja koirasi opettamiseen.

Treenit suunnitellaan aina yksilöllisesti, jotta saadaan juuri teille sopivaa harjoittelua. Ohituskoiran käyttö käynnillä voi sujua esimerkiksi seuraavasti: Aloitetaan käynti sillä, että suunnitellaan teille sopiva treeni. Suunnittelu voidaan tehdä joko sisällä tai ulkona samalla kävellen ja jutellen. Valitaan harjoitusalueeksi esimerkiksi puistoalue tai iso parkkipaikka ja tehdään teille sopivaa treeniä. Kuljen demokoiran kanssa kauempana ja te voitte lähestyä meitä omaan tahtiinne. Lisäksi usein harjoitellaan tilannetta, jossa toinen koira tulee yllättäen kulman takaa vastaan. Tällainen nopea ja yllättävä ohitus on yleensä lenkillä juuri se vaikein tilanne.

Voit kysyä lisää demokoiran käytöstä joko etukäteen tai varatessasi kotikäyntiä. Demokoiran käytöstä tulee ainoastaan 10 euron lisäys käynnin hintaan.

Demokoira Lulu istuu
Demokoira Lulu jättää ohitusharjoituksissa koulutettavan koiran huomioimatta.

Hinnasto

Ensimmäinen tapaaminen 1,5 h / 98 euroa ja jatkokäynnit 1h / 64 euroa.

Etätapaaminen puhelimitse 30min / 35 euroa ja jatkokäynnit 30min / 30 euroa.

Demokoira 10 euroa.

Hintaan lisätään kilometrikorvaus 0,52 euroa/km, jos matkaa on yli 20 km Nurmijärven Kirkonkylältä. Kaikki hinnat sisältävät alv 24 %.

Kaikkiin kotikäynteihin kuuluu kirjalliset jatko-ohjeet sähköpostilla käynnin jälkeen, sekä kouluttajan tuki sähköpostilla tai puhelimitse.

Peruutusehdot

Kotikäynnin voi perua edellisen päivän iltaan mennessä veloituksetta. Lääkärintodistuksella samana päivänä perutusta ajasta korvausmahdollisuus.

Peruuttamattomista tai samana päivänä perutuista kotikäynneistä veloitaan 50 % hinnasta.

Huom. Koronapandemian aikaan myös samana päivänä peruutetut kotikäynnit veloituksetta!

Varaa kotikäynti

Voit olla minuun yhteydessä suoraan alla olevalla lomakkeella, sähköpostilla karvoihinkatsomatta@outlook.com, tekstiviestillä tai whatsappilla 040 839 3872.