Toko-kurssit

Toko eli tottelevaisuuskoe on hauskaa yhdessä harrastamista koirasi kanssa.

Toko on hauskaa yhteistä tekemistä koiran kanssa ja mukava harrastus myös ilman tavoitteita kilpailemisesta. Toko vahvistaa omistajan ja koiran yhteistyötä ja on hyvää aktivointia. Tervetuloa kokeilemaan, vaikka teillä ei olisi aiempaa kokemusta tokosta!

Lajin ideana on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä. Kokeissa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä, sekä koiran koulutuksen tasoa eri luokissa.

Tokossa on neljä eri luokkaa: alokas, avoin, voittaja ja erikoisvoittaja -luokat. Koirakko saa nousta seuraavaan luokkaan saadessaan 1-tuloksen. Jokaisessa luokassa on omat liikkeet, joita harjoitellaan.

Harrastan itse tokoa omien koirieni kanssa. Olen myös kilpaillut tokossa oman australianpaimenkoirani Milon kanssa, sekä nyt jo edesmenneen labradorinnoutajan Nellin kanssa. Toiveina on tulevaisuudessa kilpailu myös nykyisen labradorinnoutaja Lulun kanssa.

Kursseille on tervetulleita kaikki tavoitteista riippumatta. Voitte siis tulla harrastamaan myös omaksi iloksenne. Jos kuitenkin kilpaileminen kiinnostaa, kursseilla rakennetaan myös pohjaa kilpailemista varten. Suunnittelen jokaiselle koirakolle yksilölliset harjoitukset.

Kurssikuvaukset ja hinnasto

Järjestän alokasluokan ja avoimen luokan kursseja sekä erikseen lajiin tutustumiseen painottuvia kursseja. Kaikilla toko-kursseilla on maksimi osallistujamäärä 5 koirakkoa, jotta saadaan yksilöllistä ohjausta, mutta myös tarvittavaa häiriötä.

 

TOISTAISEKSI EI ALKAMASSA UUSIA TOKO KURSSEJA!

Tokon säännöt ja liikkeet

Tarkempaa tietoa tokosta, säännöistä ja tehtävistä löytyy Suomen Palveluskoiraliiton sivuilta.