Toko-kurssit

Toko eli tottelevaisuuskoe on hauskaa yhdessä harrastamista koirasi kanssa.

Toko on hauskaa yhteistä tekemistä koiran kanssa ja mukava harrastus myös ilman tavoitteita kilpailemisesta. Toko vahvistaa omistajan ja koiran yhteistyötä ja on hyvää aktivointia. Tervetuloa kokeilemaan, vaikka teillä ei olisi aiempaa kokemusta tokosta!

Lajin ideana on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä. Kokeissa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä, sekä koiran koulutuksen tasoa eri luokissa.

Tokossa on neljä eri luokkaa: alokas, avoin, voittaja ja erikoisvoittaja -luokat. Koirakko saa nousta seuraavaan luokkaan saadessaan 1-tuloksen. Jokaisessa luokassa on omat liikkeet, joita harjoitellaan.

Harrastan itse tokoa omien koirieni kanssa. Olen myös kilpaillut tokossa oman australianpaimenkoirani Milon kanssa, sekä nyt jo edesmenneen labradorinnoutajan Nellin kanssa. Toiveina on tulevaisuudessa kilpailu myös nykyisen labradorinnoutaja Lulun kanssa.

Kursseille on tervetulleita kaikki tavoitteista riippumatta. Voitte siis tulla harrastamaan myös omaksi iloksenne. Jos kuitenkin kilpaileminen kiinnostaa, kursseilla rakennetaan myös pohjaa kilpailemista varten. Suunnittelen jokaiselle koirakolle yksilölliset harjoitukset.

Kurssikuvaukset ja hinnasto

Järjestän alokasluokan ja avoimen luokan kursseja sekä erikseen lajiin tutustumiseen painottuvia kursseja. Kaikilla toko-kursseilla on maksimi osallistujamäärä 5 koirakkoa, jotta saadaan yksilöllistä ohjausta, mutta myös tarvittavaa häiriötä. Kurssikalenterista löydät seuraavaksi alkavat kurssit!

Tokon alkeet -kurssi

 • 5 kerran kurssilla tutustutaan tokoon lajina
 • Kurssi sopii kaikille tokosta kiinnostuneille, kurssille ei tarvitse pohjataitoja
 • Kurssi pidetään Jokelan hallilla, Nukarintie 24, puolilämpimässä 800 neliön hallissa
 • Tunneilla käydään läpi mm. perusasentoa ja eri tapoja opettaa sitä, seuraamista, kaukokäskyjä, jäävien opettamista ja tutustutaan hyppyyn, sekä kapulaan
 • Yksilöllistä ohjausta 5 koirakon kurssilla!

Tokon alkeet jatko -kurssi

 • 5 kerran kurssilla syvennetään alokas -luokan liikkeitä
 • tutustutaan toiveiden mukaan myös avoimeen luokkaan
 • jokaiselle yksilölliset harjoitukset tason mukaan
 • Harjoitellaan myös paikkamakuuta yhdessä
 • Yksilöllistä ohjausta 5 koirakon kurssilla!

Tokon vakiryhmät (keskiviikkoisin kaksi ryhmää, klo 18-19 tokoa kotikoirille, sekä klo 19-20 tokoa kisaamaan tähtääville, molemmat ryhmät tällä hetkellä täynnä).

 • vakiryhmän tavoitteena on tarjota jatkuva treenipaikka. Tokon vakiryhmä sopii kaikille lajista kiinnostuneille, sekä jo harrastajille. Tunneilla käydään läpi ALO-VOI liikkeitä, jokaisen koirakon tason mukaisesti. Harjoitukset tehdään pääsääntöisesti ryhmätreeninä. Tunneilla tehdään säännöllisesti paikallaolotreenejä.
 • Vakiryhmä on edullisempi vaihtoehto yksittäisiin kursseihin verrattuna. Vakiryhmän paikka laskutetaan aina 10 tuntia kerrallaan, 220€. Vakiryhmässä pysyy etuoikeus paikkaan jo ryhmässä olevilla. Mikäli paikkoja vapautuu, ne tulee myyntiin muille.
 • Vakiryhmissä korvausoikeus seuraavaan 10xsarjakorttiin (max 3 poissaoloa korvataan, mikäli ilmoitus poissolosta ennen tuntia.)

Tokon säännöt ja liikkeet

Tarkempaa tietoa tokosta, säännöistä ja tehtävistä löytyy Suomen Palveluskoiraliiton sivuilta.